Lahjaksi ei saada mitään – tarvitaan joukkovoimaa

– Metallin vaaleissa pitää valita sellaiset edustajat, jotka eivät käännä takkiaan, sanoo Pertti Keihänen.

Pertti Keihänen ehti olla Lokomolla töissä 32 vuotta ja siitä peräti 17 vuotta työsuojeluvaltuutettuna. Siihen aikaan saatiin paljon parannuksia aikaan niin työsuojelussa kuin palkka- ja työsuhdeasioissakin. Keihänen on huolissaan työsuojelun heikkenemisestä.

– Alaspäin on menty työkohteissa, -välineissä ja henkilökohtaisissa suojaimissa. Valtiovallan tekemillä  työsuojeluvalvonnan heikennyksillä on tähän oma osansa. Riskejä ovat lisänneet uudet menetelmät liittyneenä kiihtyneeseen työtahtiin ja entistä pienempään työntekijämäärään. Nuoret eivät aina tiedä riskeistä ja jos he vielä liittyvät porukkaa hajottavaan Loimaan kassaan, ongelmatilanteissa menee helposti sormi suuhun. Liiton jäsenenä saa apua paikallisesti ja myös liiton lakimiehiltä.

Tämän päivän edut, myös työturvallisuus, on saatu joukkovoimalla.

– Lahjaksi ei ole saatu mitään. Ja niin kuin on nähtävissä, saavutetut edut otetaan pois jos ay-liike ei käytä voimaansa. Olemme vaatineet valimo- ja muihin raskaisiin töihin alempaa eläkeikärajaa. Nyt SAK on valmis neuvottelemaan yleisen eläkeiän nostosta! SDP ja vasemmistoliitto ovat unohtaneet edunvalvonnan samaan aikaan, kun työnantajapuoli ajaa voimalla omia etujaan.

Pertti Keihänen on ollut parikymmentä vuotta eläkkeellä. Aktiivisuus ei jäänyt Lokomon aikoihin, vaan toiminta on jatkunut järjestöissä ja monissa toiminnoissa. Työsuojeluasioihin hän on törmännyt sosiaalineuvonnassa, jota on pyöritetty jo 10 vuotta vapaaehtoisvoimin joka toinen viikko.

– Asbestoosia sairastavilla on usein suuria vaikeuksia päästä korvauksen piiriin. Neuvonnassa on autettu muitakin työpaikoilla vammautuneita, joiden vammat olisi pitänyt voida estää. Tässä on nähnyt hyvin kouriintuntuvasti, että yhteiskunnassa on paljon epäkohtia. Jos asiat olisivat kunnossa, ei sosiaalineuvontaa tarvittaisi, nyt tarve on lisääntynyt koko ajan.

Pertti Keihänen sanoo, että asiat voivat olla toisin, pitää vaan ottaa uusi suunta. Oppia ja intoa saa seuraamalla eurooppalaisen ay-liikkeen toimintaa hallitusten leikkauspolitiikkaa vastaan.

– Meillä Metallin vaaleissa pitää valita sellaiset edustajat, jotka eivät käännä takkiaan ja joihin voi luottaa päätösten teossa ja toteuttamisessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s