Metalliliitto työttömien ja syrjäytettyjen asialle

Matkapuhelinjätti Nokia ilmoitti helmikuun alussa mittavista irtisanomisista. Tuhat duunaria saa kenkää Salon tehtailta.

Loimaalainen metallimies Joni Rantomaa pitää meininkiä suorastaan sairaana. Loimaan seudultakin monet käyvät Salossa töissä, ja irtisanomiset ovat kova isku alueen taloudelle.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että liiton on otettava työttömyyteen, tuloeroihin ja köyhyyteen tiukemmin kantaa, sanoo Joni Rantomaa.

Rantomaa toivoo, että Metalliliittokin ottaisi jyrkemmin kantaa irtisanomisia vastaan eikä vain kantaisi huolta jälkihoidosta.

– Lueskelen säännöllisesti liiton Ahjo-lehteä enkä ole tyytyväinen Metallin linjauksiin. Työllisyyspolitiikkaa pitäisi pitää enemmän esillä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että liiton on otettava työttömyyteen, tuloeroihin ja köyhyyteen tiukemmin kantaa, sanoo Rantomaa.

Hänen mielestään olisi paikallaan, että olisi olemassa edes yksi ammattiliitto, joka ajaisi köyhien ja työttömien asiaa. Rantomaa on erityisen huolissaan syrjäytetyistä nuorista, joilla ei näytä olevan tulevaisuutta työelämässä.

Hallitusvastuussa olevan vasemmistoliiton liikenneministeri Merja Kyllönen puhui taannoin Metallin Vaikuttajien vaalijuhlassa Turussa, että ikäviltä menoleikkauksilta ei voi välttyä. Hän toivoi, että vaatimukset hallituksesta lähtemisestä eivät saa tukea, vaikka vasemmisto joutuu hallituksessa hyväksymään jatkossa vain lisää leikkauksia. Kyllösen mukaan nyt ei ole varaa keinuttaa venettä ”turhilla” vaatimuksilla.

Joni Rantomaa ihmettelee Kyllösen puheita. Vaikka hallituksessa nyt ovatkin vasemmistosta sekä demarit että vasemmistoliitto, eivät asiat ole suinkaan hyvällä tolalla.

– Nyt sitä venettä vasta kannattaakin keinuttaa, kun siihen on aihetta, tuumii Rantomaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s