Maakuntien metallityöläiset!

Jos on maamme viety kokoomuslaisen politiikan johdolla määrätietoisesti yhä syvemmälle kahtiajakoon eli luokkayhteiskuntaan, niin eipä ole pekkaa pahempi Metallityöväen Liitto. Metallissa on vain se ero, että liitossa on valitettavasti kolmen kerroksen väkeä.

On Hakaniemen norsunluutornissa istuvat liiton johto ja toimitsijat, sitten ovat isojen työpaikkojen duunarit ja pahnan pohjimmaisena tulevat maakuntien pienten ja keskisuurten työpaikkojen tuuliajolle liitossa joutuneet työntekijät.

Olemme jo pitkään tulleet uusien työehtosopimusten myötä palkkakehityksessä perässä kuin pienen talon porsaat ja onko siis ihme jos maaseudun työpaikoilla Loimaan kassa saa yhä enemmän vetoa puoleensa. On päivänselvää kuinka paikallisten sopimusten mukaantulo työehtosopimuksissa on kasvattanut kuilua suurten työpaikkojen ja maaseudun pienten pajojen välillä.

Pitää muistaa myös, että suurella määrällä maakuntien metallityöläisiä on juuret syvällä kotikunnissa perheineen kaikkineen ja kun metallityöpaikat ovat harvassa, niin työnantajien on ollut helppo laittaa
työntekijät puun ja kuoren väliin. Eli ota mitä tarjotaan tai jätä ja häivy muualle. Ja jos taas työntekijöiden suunnalta alkaa kuulua murinaa heikosta palkkatasosta, niin usein työnantaja vetää kortin hihasta uhkaamalla jättää paikkakunnan milloin mihinkin syyhyn vedoten.

Siksi tuntuu oudolta, että yhä enemmän suositaan sopimuksissa paikallisia ratkaisuja. En ihmettele yhtään kuinka maaseudun monilla työpaikoilla kuljetaan nyrkki haalarin taskussa.

* * *

Tulevissa liittokokousvaaleissa on paljon pelissä, jatketaanko samaa tahtia, jossa jäsenistö on pakollinen paha jonka ääntä ei kuunnella vai tehdäänkö radikaali muutos ja äänestetään liittokokoukseen ehdokkaita, jotka saavat suunsa auki ja joidenka suita ei tukita.

Pitää muistaa, että liittoa johtavat nyt sosialidemokraatit ja vasemmistoliittolaiset, jotka istuvat paraikaa kokoomusvetoisessa oikeistolaisessa hallituksessa. Ja minkälaisessa hallituksessa?

Sellaisessa joka aikoo toteuttaa suuren kuntauudistuksen, jolla aiotaan maaseutu tappaa karsimalla kovalla kädellä palveluja tai siirtämällä kauas pois nykyisistä kunnista. Voi vain kysyä, mikä metalliyritys vaivautuu tulemaan paikkakunnalle, jossa ei ole yritykselle ja sen työntekijöille tarjota riittäviä palveluja.

Olen ehdolla Metallin jäsenten ääni -listalla ja juuri siksi, että vihdoin ja viimein on aika saada jäsenten todellinen ääni kuuluviin. On täysin varmaa, että jos saan jäsenistön luottamuksen ja minut valitaan liittokokoukseen, en tule istumaan kokouksessa tuppisuuna.

On korkea aika saada kuuluviin myös maakuntien metallityöläisten ääni ja tiedoksi liiton päättäville elimille kuinka täällä ollaan lopen kyllästyneitä jatkuvaan sorsimiseen. Minä haluan olla viestinviejänne ja taistella sen puolesta, että pienten ja keskisuurten työpaikkojen metallityöläisten asema palautetaan tasa-arvoiseen asemaan isojen työpaikkojen kanssa, jos se sitä on ylipäätään koskaan ollutkaan.

Ääni Metallin jäsenten ääni -listan ehdokkaille on varmin tae muutokselle liitossamme!

Hannu Tiainen
Levyseppä-hitsaaja
ao. 220 Kihniö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s