Suomi ja työvoimapula

Porvaristo parkuu, kuten sunnuntain 5.2. Aamulehden ylänurkassa päätoimittaja Jouko Jokinen(kin). Tarkastellaanpa hieman asiaa lähemmin.

Suomessa erään tilaston mukaan, kuten Jokinen mainitsee, on työttömiä 243 900 työtöntä. Voi pitää paikkansa, en kiistä. Mutta tästä luvusta puuttuvat eläkeputkessa olevat pitkäaikaistyöttömät, työllisyystöissä orjapalkalla olevat, työllisyyskursseille pakotetut työttömät, jotka eivät ole ikään kuin enää olemassa tilastoissa ja on vielä muitakin työttömän kriteerit täyttäviä… ja luku onkin ihan toinen. Ei puhuta edes 400 000 työttömästä, vaan isommasta luvusta. Oma lukunsa ovat pätkätyöläiset.

Toinen asia jota porvarit eivät edes halua ottaa huomioon: kapitalismin jatkuvat, toistuvat kriisit, johtuen kapitalismin talouden ja tuotannon anarkismista.

Ja selityksen haluan porvareilta myös siitä, miksi työnantajapiirit tuovat Virosta, Puolasta, Venäjältä ynnä muualta rakennusmiehiä, metallimiehiä, kun samoilta aloilta on samaan aikaan suomalaisia työttömiä, ja paljon, rakennuksillakin esimerkiksi noin 11 000 suomalaista.

Siksikö työnantajat tekevät niin, koska nämä tuodut ulkomaalaiset tekevät työtä pienellä palkalla, joka on isompi kuin omassa maassaan, mutta jolla Suomessa ei elä, eivät narise työolosuhteista, tekevät ylitöitä ilman ylityökorvausta, asuvat asumiskelvottomissa parakeissa ja niin edelleen?

Porvaristo ei laske eikä puhu, että enää tulisi kapitalistisia kriisejä ja siksi laskevat että työvoimapula iskee.

* * *

Meillä Suomessa Harri Holkerin hallitus 1987 alkaen vapautti rahan ja markkinat, kun Suomea sovitettiin EU kelpoiseksi. Se aiheutti valtavan massatyöttömyyden syvän lamanseurauksena.

Tästä massatyöttömyydestä ei ole päästy eroon reilussa 20 vuodessa. Ei edes silloin kun Suomi eli valtavaa nousukiimaa 2000-luvulla aina vuoden 2008 syksyyn. Työttömyys ei laskenut, köyhyys ei vähentynyt vaan lisääntyi tuona aikana. Mitä vaurioita meille tuo tullessaan 2011-2012 lama, jää vielä nähtäväksi.

Miksi maahan tuotettiin ja tuotetaan ulkomaista työvoimaa työnantajien toimesta? Onko ollut työnantajien tarkoitus vain polkea suomalaisten työläisten kaikkia oikeuksia, nöyryyttää ja halveksia syvästi suomalaista työtä?

Työn laatu on kärsinyt sekä rakennuksilla että metallialalla. Sutta tulee, mutta ilmeisesti voitot ovat niin mahtavia, että kannattaa koheltamisia käydä korjailemassa jopa vuosia. Suomalainen kärsii ja sairastaa, mutta ei ilmeisesti ole väliä kun voitot ovat tärkeämpiä. Niinkö, porvarit, on asia?

Persutkin voisi kiinnittää juuri tähän puoleen huomiota, eikä räksyttää alle 2 000 pakolaisesta ja turvapaikanhakijasta; määrä, joka on todella vaatimaton vaikkapa Ruotsin ja Norjan vastaaviin määriin verrattuna. Ne kun eivät ole olleet koskaan laman syynä Suomessa.

”Dixi et animam levavi”
Markku Huhtala

Mainokset

One response to “Suomi ja työvoimapula

 1. Ps-räksyttää? Pakolaisten kulut vastaavat 5000 euron kuukausipalkkaa per hlö.
  Tarkoitushan on ollut hankkia heitä koko ajan lisää, koska sillä saadaan aikaan toivottua rasismia, mitä politiikka tarvitsee hajoita ja hallitse järjestelmäänsä.

  Hegelin filosovia – Velkaannuttamisen kautta edetään kohti taloudellista loppuamme.

  Politiikkaan vaikuttaa vapaamuurarit/biederbergiläiset? Piispatkin ovat arkkipiispaa myöten mukana. Ei nyky hallituksella ole minkäänlaista tarkoitustakaan hoitaa Suomen ja suomalaisten asioita muuta kuin alas päin.

  Tarkoitus on ajastaan hävittää kunnat, seurakunnat, ev.lut uskonto, valtiot, avioliitto instituutiona jne…..Uusi maailmanjärjestys ja siru käteen jolla maksetaan. Nythän ollaan siirtymässä ”vilautettavaan” sirukorttiin pienten ostosten osalta, eli siitä se kehitys pikkuhiljaa menee ihmisten sirutukseen.

  Raamatussa on ennustettu pedonmerkki, jos et ota sitä, et voi ostaa etkä myydä ja jos otat olet saatanan oma.

  En ole mikään kovin uskovainen, mutta selvää olen asioista ottanut ja jostain kumman syystä ne ovat avautuneet n. vuoden sisällä ihan äkkiseltään.

  Moraalikato on käynyt. Vain rahan valla on merkitystä.

  Hallitus on tehnyt valan käsi Raamatulla. Voi kukin kohdallaan ajatella onko tätä valaa rikottu, vai ei?

  Ehkä Jumala sallii kaiken tapahtuvan, koska muutenhan ennustukset eivät etene kohti loppuaan. Millään muulla hallituksen tapaa hallita ei voi hyväksyä.

  Maailma kuuluu vain eliitille, muut eliminoidaan tai alistetaan orjiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s