Metallityöläisestäkin tulee eläkeläinen – toivon mukaan

Metallin on kuultava jäsenistöä ja otettava se nykyistä paremmin huomioon. Sopimuspolitiikassa on kannettava huolta palkkakehityksestä, mitä ei viime aikoina ole tehty ja palkkojen jälkeenjääneisyys verrattuna hintojen ja maksujen nousuun on tosiasia. Vielä räikeämpi tilanne on, jos puhutaan metallityöläisille kuuluvasta osuudesta työn tuottavuuden noususta.

Palkankorotusten pitää olla euromääräisiä, prosenteilla ei leipää voi ostaa. Neuvottelutulokset on aina alistettava jäsenäänestykseen. Selkärangan pitää kestää neuvotteluissa, ettei olla niissä kuin lampaat teuraalla. Eikä sellaisia tuloksia, jotka eivät turvaa reaaliansioiden nousua kannata edes tuoda jäsenkäsittelyyn.

Olen jäänyt joitakin vuosia sitten terveydellisistä syistä eläkkeelle Lokomon levypuolelta ja olen sitä mieltä, että liiton pitää tuntea huolta myös eläkeläisten tilanteesta. Kaikista metallityöläisistä, toivon mukaan, kun tulee aikanaan eläkeläisiä. Hallituksen uusimmalla yllätyksellä kupataan eläkeläisiltä viimeisetkin rahat, kun lääkkeiden Kela-korvauksia pienennetään. Liiton pitää myös olla mukana painostamassa, että taitettu indeksi korjataan ja että eläkeikäraja pysyy 63 vuodessa.

Eurooppalainen ay-liike taistelee hallitusten leikkauspolitiikkaa vastaan, siihen rintamaan pitää myös Metalliliiton yhtyä. Liittokokoukseen valmistautuminen edellyttää meiltä kaikilta keskustelun käymistä yhteiskunnallisesta muutoksesta, koska sitä nykymeno todella vaatii.

Arto Lohi
Ehdokasnumero 67
Pirkanmaan vaalipiiri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s