Lista

Ryhmä perustettiin syksyllä Metallin vaaleihin vaihtoehdoksi porvarihallituksen tukijoille. Kulunut liittokokouskausi on ollut metallityöläisille erittäin alhaisten palkankorotusten aikaa. Metallin Yhteistyön ja Vaikuttajien, siis demarien ja vasemmistoliiton konsensuspolitiikan aikana ei ole palkkoja pyrittykään nostamaan, vaan on tyydytty siihen mitä työnantajat ovat tarjonneet.

Erikoista tässä ajassa on ollut se, että muut teollisuusliitot ja kuntasektori ovat saaneet samaan aikaan noin viisi prosenttia suuremmat palkankorotukset kuin me metallityöläiset. Metallialasta ollaan kovaa vauhtia tekemässä matalapalkka-alaa, mikäli sen ei sitä jo nyt katsota olevan. Ammatillisesti alamme vaatimustaso nousee koko ajan, mutta palkkataso ei.

Jotain on tehtävä asian saattamiseksi oikeille urille ja metalli johtajaksi palkoissa niin kuin se on viennissäkin. Muutosta ei tapahdu, jos sama politiikka liitossa jatkuu. Eduskuntavaaleissa tuli työläisille turpaan, samoin kävi presidentinvaaleissa. Näin ei voi jatkua.

Ihmiset eivät usko valtaa pitäviin työväenpuolueisiin, ne kun ovat siirtyneet leikkimään markkinatalousosaajia meidän palkoilla ja rahoilla. Kulisseissa jo puhutaan SAK:n hallituksen, siis liittojohtajien, suostuneen eläkeiän nostamiseen. Näin kartutetaan työeläkevaroja, joita jo nyt on viimeisen 10 vuoden aikana käytetty yli miljardi euroa suurituloisten johtajien lisäeläkkeiden maksuun, kun heidän omasta kassastaan on puuttunut rahaa. Tätäkö me haluamme?

Jäsenten on aika miettiä ja katsoa onko Metalliliitossa vallitseva puoluepolitiikka edunvalvontaa.

Mikäli me emme tee joitain, on selvää että Metalliliitto muuttuu säätiöksi, jonka ainoa tehtävä on tukea poliittisia puolueita taloudellisesti. Nyt jo liittoa johdetaan sen palkkarenkien toimesta ja meidän valitsema virallinen johto toimii kumileimasimena. Olkoon, että sinne on lipsahtanut pari änkyrää, mutta niidenkin on pakko pysyä ryhmäkurissa ja tehdä tahtonsa vastaisia päätöksiä.

Vuosia mukana olleena voin sanoa, että vallitsevan tavan muuttaminen ei onnistu olemalla mukana valtaa pitävissä vaaliliitoissa ehdokkaana. Lupausten aika on ohi, nyt on tekojen aika.

Äänestämällä Sinä päätät muuttuuko liitossa mikään vai jatkuuko sama konsensuspolitiikka.

Nyt on vaihtoehto, joka takaa muutoksen liitossa!

Pauli Schadrin
Asentaja

Mainokset

2 responses to “Lista

  1. Samalla myös Eurooppalaiselle työväestön kurjistamispolitiikalle.
    Yksikään ehdokas ei tue harjoitettua Suomalaista hallituspolitiikkaa, missä meitä ajetaan samaan jamaan kuin Kreikkalaisia ja muita ylivelkaantuneiden maiden kansalaisia.

  2. Kaikki kynnelle kykenevät mieltä ilmaisemaan 29.02 2012 karkauspäivänä niillä paikkakunnilla missä tapahtumia on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s